Οι Αμερικανίδες υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να σκοτώνουν και να σκοτώνονται

image

Όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post, ο απερχόμενος Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα αποφάσισε να άρει την απαγόρευση συμμετοχής των γυναικών στρατιωτικών σε θερμές πολεμικές συγκρούσεις.

Από το 2013 οι γυναίκες θα επιτρέπεται να υπηρετούν στα σώματα πεζικού, πυροβολικού, τεθωρακισμένων μονάδων, καθώς και στις ειδικές μονάδες.

Πάντως οι στρατιωτικοί διοικητές διατηρούν το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή γυναικών σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, είναι πιθανόν ότι τουλάχιστον μέχρι το 2016 θα παραμείνει απρόσιτη για τις γυναίκες η υπηρεσία σε τέτοιες ειδικές μονάδες όπως οι μονάδες «Navy Seals» (σ.τ.μ. Φώκιες) και «Δέλτα».

Η μερική άρση της απαγόρευσης της υπηρεσίας γυναικών σε μάχιμες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έγινε ήδη πριν από ένα χρόνο, όταν το Πεντάγωνο χαρακτήρισε ανοικτές σε γυναίκες μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων. Αλλά οι πιο ένθερμες ακτιβίστριες δεν ικανοποιήθηκαν με αυτό και ολοφάνερα ανυπομονούσαν να αρχίσουν να παίζουν πιο ενεργούς ρόλους.

Τον περασμένο Νοέμβριο τέσσερις γυναίκες στρατιωτικοί έκαναν μήνυση κατά του Πενταγώνου, απαιτώντας να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η απαγόρευση συμμετοχής σε πολεμικές ενέργειες. Τις υποστήριξε η Αμερικανική Ένωση Αγώνα για τις πολιτικές ελευθερίες. Η επιχειρηματολογία των υποστηρικτών της πλήρους άρσης της απαγόρευσης ήταν ότι, για παράδειγμα, σε πολέμους όπως αυτοί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένες γραμμές του μετώπου, οι γυναίκες έτσι κι αλλιώς παίρνουν μέρος στις μάχες, πράγμα, που σημαίνει ότι απλώς χρειάζεται να προσαρμοστούν οι καθιερωμένοι κανόνες στην πραγματικότητα. Επιπλέον, όπως επεσήμανε μία από τις ενάγουσες, η απαγόρευση της ανάληψης ορισμένων αξιωμάτων εμποδίζει την πρόοδο της καριέρας της και ως εκ τούτου δυσμενή διάκριση με βάση το φύλο.

Ωστόσο είναι προφανές ότι δεν γίνεται λόγος εδώ τόσο για τις νομικές λεπτομέρειες, όσο για μια ακόμη έκφραση της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, όπου παρόμοιες υψηλές και ευγενείς έννοιες, όπως η ισότητα, η απουσία διακρίσεων κ.ο.κ. παραμορφώνονται εντελώς και μετατρέπονται σε παραλογισμό.

Ο αγώνας για την ισότητα των γυναικών σήμερα έχει προκαλέσει πλήρως διαστρεβλωμένα αποτελέσματα. Στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν σε όλα τους άνδρες, οι γυναίκες συχνά παραβιάζουν όλους τους νόμους, οι οποίοι θα έλεγε κανείς ότι έχουν οριστεί από τη φύση. Έχοντας κατακτήσει το δικαίωμα να σκοτώνουν τα αγέννητα παιδιά τους, οι Αμερικανίδες τώρα απαιτούν τώρα περαιτέρω διεύρυνση του δικαιώματός τους στη δολοφονία.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο γύρω από τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις κρατουμένων στις θλιβερά διαβόητες φυλακές Αμπού Γκράιμπ, ειδικά γυναίκες συγκαταλέγονταν μεταξύ των πιο επιδέξιων βασανιστών.

Σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 14 % από τα 1,4 εκατομμύρια στρατιωτικών. Όπως υπολογίζεται η άρση της απαγόρευσης θα ανοίξει γι’ αυτές 230.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι δυσδιάκριτες μέσα στη γενική χορωδία της επιδοκιμασίας φωνές κατά της απόφασης αυτής υποδεικνύουν ότι η πρόσβαση των γυναικών στη θητεία σε μικρές ομάδες, τα μέλη των οποίων βρίσκονται σε συνεχή στενή επαφή μεταξύ τους, θα προκαλέσει ορισμένες ψυχολογικές και καθαρά φυσικού τύπου δυσκολίες. Πάντως μετά την πρόσφατη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να επιτρέψει τη στρατιωτική θητεία σε ανοιχτά δεδηλωμένους ομοφυλόφιλους, οι αντιρρήσεις αυτές θα φανούν δευτερεύουσες.

Όμως το γεγονός αυτό δεν αποθαρρύνει τις υποστηρίκτριες της «ισότητας», όπως και τους Αμερικανούς νομοθέτες, που τις υποστηρίζουν θερμά. Η επιθυμία να κρατήσουν στα χέρια ένα τουφέκι και να πυροβολήσουν μ’ αυτό, αδιάφορο ποιον, είναι σαφώς υπέρτερη.

Πηγή:  Η φωνή της Ρωσίας

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑