Πρόγραμμα 75.000 νέων θέσεων εργασίας για νέους το 2014

image

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι το επόμενο έτος θα προσφερθούν στους νέους 75.000 νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Διεύρυνση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών» το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το επόμενο έτος θα προσφερθούν στους νέους 75.000 νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

«Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του τρέχοντος προγράμματος, 15.000 άτομα θα απασχοληθούν στον τουρισμό», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Ακόμη, 10.000 θέσεις θα διατεθούν στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα, που παρουσιάζει -όπως είπε- ιδιαίτερη δυναμική αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η προετοιμασία θα αρχίσει από τον Οκτώβριο και θα διασφαλιστεί «τα προγράμματα να μην ανακυκλώνουν την ανεργία, αλλά να συνεισφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στη βελτίωση της εικόνας στην αγορά εργασίας, η οποία προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που λαμβάνει το ίδιο το υπουργείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», αλλά και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΠΕ.

«Σήμερα, πρέπει να στηρίξουμε ιδιαίτερα τα χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς στους άνεργους νέους για να αποκαταστήσουμε την επαφή τους με την αγορά εργασίας. Γιατί το πιο πολύτιμο και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, βλέπει να υπονομεύεται το μέλλον του», κατέληξε.

Ναυτεμπορικη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑