ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ

ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ
mnhmio-agion-kyriloy-kai-methodiou
Με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, δωρεά της Ελληνικής Κοινότητας της Αγίας Πετρούπολης, και τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του εορτασμού του 2013 ως Έτος Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Τις εναρκτήριες εκδηλώσεις ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή, (Δευτέρα 29 Απριλίου 2013), 8η τακτική συνεδρίασή του.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε επίσης η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής των εορτασμών. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και μέλη της οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης) και η Ελένη Τζιούτζια (εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης).
Επίσης μέλη της επιτροπής ορίστηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και οι εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων: Πατήρ Δαυίδ Τζιουμάκας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, καθηγητής Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομίας Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, καθηγητής Ιωάννης Τσεκούρας, πρόεδρος Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Γεώργιος Χαζηγιαννάκης, Νομικός Σύμβουλος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.) και Γιώργος Ηλιάδης, Α΄ Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.).
Στο πλαίσιο του εορτασμού του 2013 «Έτος Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου» ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Κύριλλος και Μεθόδιος: σύνδεσμος Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινουπόλεως-Ρώμης και κόσμου των Σλάβων». Επιπλέον, σε συνεργασία με το Βυζαντινό Μουσείο θα διοργανωθεί φωτογραφική έκθεση, σχετική με την αποστολή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον κόσμο των Σλάβων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑