Χρώμα στην πόλη, καθαρίζουμε τα μνημεία της

Απομάκρυνση Γκράφιτι
«Χρώμα στην πόλη, καθαρίζουμε τα μνημεία της»

graffitti_peebe

 

Μια δράση απομάκρυνσης γκράφιτι από μνημεία, δημόσια γλυπτά και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, που διενεργείται από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ενεργούς πολίτες.

 

Η δράση θα ολοκληρωθεί από εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού γκράφιτι σε διάστημα 10 περίπου ημερών με κορύφωση την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.
Επίκεντρό της θα είναι η περιοχή μεταξύ του Λευκού Πύργου, του Βασιλικού Θεάτρου, του κτιρίου της ΧΑΝΘ και του Δημαρχείου. Στόχος της προσπάθειας, στην οποία θα κληθούν από τον Δήμο να συμμετάσχουν και εθελοντές είναι να αποτελέσει μια πρωτοβουλία ευαισθησίας για το αστικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

 

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, διενεργεί καθαρισμό από γκράφιτι που ρυπαίνουν μνημεία, δημόσια γλυπτά και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη. Ο καθαρισμός θα γίνει από εξειδικευμένα συνεργεία εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές πλήρους απομάκρυνσης γκράφιτι, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ του Λευκού Πύργου, του Βασιλικού Θεάτρου, του κτιρίου της ΧΑΝΘ και του Δημαρχείου.

 

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία ευαισθησίας για το αστικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της καθημερινότητας.
Με σύνθημα «Χρώμα στην πόλη, καθαρίζουμε τα μνημεία της», οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι εθελοντές αναγνωρίζουν την αξία του γκράφιτι ως τέχνη του δρόμου στη σύγχρονη πόλη, ταυτόχρονα όμως αντιδρούν στις υπογραφές και τους λεκέδες με σπρέι (tags) πάνω σε σημεία ιδιαίτερου ιστορικού ή καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

 

Η δράση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 10 περίπου ημερών με κορύφωση την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, όταν και θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30 το πρωί συγκέντρωση εθελοντών και ενεργών πολιτών στο χώρο του πάρκου της ΧΑΝΘ (Ξαρχάκος).
Θα καταβληθεί προσπάθεια να απομακρυνθούν πλήρως τα γκράφιτι από τις πιο πάνω περιοχές και ιδιαίτερα από τα μνημεία και τα έργα τέχνης που βρίσκονται σε αυτές.

 

Μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

πηγη: Η πολη στον κοσμο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑