Μπουτάρης: Ντρέπομαι για λογαριασμό του υπ. Ανάπτυξης

image

Βολές κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχετικά με τη στάση του υπουργείου στο ζήτημα που προέκυψε με τα αρχαία, τα οποία βρέθηκαν κατά τις εργασίες του Μετρό στην κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου.

«Ντρέπομαι για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, διότι έθεσε με εκβιαστικό τρόπο το απαράδεκτο και παραπλανητικό δίλημμα «ή αρχαία ή Μετρό», ενώ οι μελέτες που έγιναν από το ΤΕΕ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προτείνουν οκτώ λύσεις, οι οποίες προβλέπουν συνύπαρξη των αρχαιοτήτων και του σταθμού του Μετρό στη Βενιζέλου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καθυστέρηση του έργου», είπε με έντονο ύφος ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οκ. Μπουτάρης τόνισε  ότι οι όποιες καθυστερήσεις στο έργο του Μετρό, οφείλονται μόνο στις διαδικασίες χρηματοδότησής του και επισήμανε επίσης ότι άμεσα θα συνεδριάσει η επιτροπή του Δήμου για το θέμα και ο Δήμος θα στείλει εκ νέου το αίτημα να αναπεμφθεί η υπόθεση στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Επικριτικός ήταν επίσης ο κ. Μπουτάρης  και για όσους κατοίκους της Θεσσαλονίκης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του έργου που γίνεται δίπλα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

«Νιώθω ντροπή γι’ αυτούς τους πολίτες» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και σημείωσε ότι η ανάπλαση μπορεί να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα από την προαναφερόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία θα αντικρούσει ο Δήμος.
Sofokleousin.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑