Πώς γράφουμε ένα ρομαντικό γράμμα στο σύντροφο μας

image

Είναι δεδομένο πως διανύουμε την εποχή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από την ανάγνωση χειρόγραφου από το αγαπημένο μας πρόσωπο. Ειδικά όταν πρόκειται για ρομαντικό γράμμα, μπορούμε να κερδίσουμε τον σύντροφό μας χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους. Δεν είναι εύκολο, και θεωρείται από πολλούς είδος τέχνης, που πρέπει να καλλιεργήσουμε. Σας παρουσιάζουμε συμβουλές για να γράψετε την ιδανική ρομαντική επιστολή.

Ρομαντική προετοιμασία

Φροντίζουμε τα «εργαλεία» μας να έχουν ιδιαίτερη αισθητική και να είναι ξεχωριστά. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε μολύβι και χαρτί. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και βάζουμε τα δυνατά μας για όμορρφα γράμματα και ίσως καλλιγραφικά. Σημασία έχει ωστόσο να φαίνεται πως το γράμμα το έχουμε γράψει οι ίδιοι καθώς, θα αγγίξει περισσότερο το σύντροφό μας. Αγοράζουμε από βιβλιοπωλείο, χαρτί απαλής απόχρωσης. Οι γυναίκες μπορούν να αφήσουν και μια ιδέα από το άρωμά τους στο χαρτί, αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές.

Έμπνευση

Το αγαπημένο μας πρόσωπο, προφανώς και αποτελεί την έμπνευσή μας για δημιουργία. Είναι υπεύθυνος/η για την επιθυμία μας να εκφράσουμε γραπτώς τι αισθανόμαστε. Μπορούμε να ακούσουμε ρομαντική μουσική ή να δούμε φωτογραφίες του/της πριν ξεκινήσουμε τη συγγραφή.  Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάμε στο σύντροφό μας και τι θα θέλαμε να του πούμε.

Το κάνουμε προσωπικό

Τα γραπτά μένουν, έλεγαν οι Λατίνοι. Ό,τι γράψουμε μπορεί να ξαναδιαβαστεί και να μνημονευτεί οποιαδήποτε στιγμή. Πρέπει λοιπόν, να κάνουμε το συγκεκριμένο γράμμα ιδιαίτερα προσωπικό και θετικό. Οι συγκεκριμένες επιστολές, περιέχουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τον παραλήπτη και για το λόγο αυτό, οφείλουμε να του μεταδώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αποφεύγουμε κάθε αρνητισμό και κριτική.

image

Τι γράφουμε;

Με το συγκεκριμένο γράμμα, επιλέγουμε να εκδηλώσουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας, ανάλογα και την περίπτωση. Τα μετουσιώνουμε σε λέξεις, για να δώσουμε στο σύντροφό μας κάτι που μπορεί να έχει για πάντα.

Πρέπει να σκεφτούμε λεπτομέρειες για το τελικό αποτέλεσμα και τι συναισθήματα θέλουμε να προκαλέσουμε στο άτομο που μας ενδιαφέρει. Καλό θα ήταν να συμπεριλάβουμε γεγονότα του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και μελλοντικές εικόνες, επιθυμίες και σχέδια. Για παράδειγμα ανατρέχουμε σε γεγονότα που μας έχουν αγγίξει σε βάθος και προσπαθούμε να μεταφέρουμε το ίδιο κλίμα και στο σύντροφό μας με μοναδικά λόγια.

Αφού κάνουμε την κατάλληλη αρχή με μια γοητευτική και ρομαντική προσφώνηση (π.χ. Αγάπη μου, μοναδική/ε μου… και άλλα), οφείλουμε να σκεφτούμε τι ξεχωριστό προσφέρει στη ζωή μας το συγκεκριμένο άτομο.

Κατηγοριοποιούμε

Πριν πάρουμε μολύβι και χαρτί, φτιάχνουμε μια λίστα με κατηγορίες που ξεχωρίζουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε: α) Πράγματα που αγαπάμε σε αυτούς, β) Πράξεις τους, που εκτιμούμε και γ) Κοινές και έντονες αναμνήσεις.

Αποφεύγουμε

Στην ερωτική επιστολή που θα βρεθεί στα χέρια τις συντρόφου μας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε. Αρχικά δεν δανειζόμαστε φράσεις άλλων καθώς το γραπτό χάνει την αυθεντικότητα και το προσωπικό του στοιχείο. Επίσης, δεν χρειάζετεαι να φανούμε αστείοι και να κάνουμε χιούμορ, καθώς θα χαθεί κάθε αίσθηση ρομαντισμού. Το συγκεκριμένο γράμμα, είναι αφιερωμένο στο άτομο που αγαπάμε. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον εαυτό μας ιδιαίτερα. Προτιμούμε να «εξυμνήσουμε» το σύντροφό μας από το να περιγράφουμε συνεχώς πως νιώθουμε. Τέλος πρακτικά, δεν το τοποθετούμε σε μέρος που μπορεί να ανακαλυφθεί και να διαβαστεί νωρίτερα από όταν θέλουμε να το παραδώσουμε.

Ειδική παράδοση

Το ρομαντικό γράμμα καλό θα ήταν θα βρεθεί στα χέρια του συντρόφου μας με ιδιαίτερο τρόπο. Φροντίζουμε να κερδίσουμε την προσοχή πριν ακόμη διαβαστεί το γράμμα εκπλήσσοντας τον αγαπημένο μας. Μπορούμε να το αποστείλουμε και να το λάβουν ως αλληλογραφία, να το αφήσουμε κάτω από μαξιλάρι, ανάμεσα στις σελίδες βιβλίου που διαβάζουν ή να το δώσουμε στη διάρκεια κάποιου γεύματος. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο χρώμα του συντρόφου σας για το φάκελο.
flowmagazine.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑