Ευχαριστούμε για τα σκουπίδια που ταΐζετε τα παιδία μας

image

Μετά το Αγρίνιο και τη Χαλκίδα, ήταν η σειρά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δεμενίκων να παραλάβουν σάπια αχλάδια και πορτοκάλια, μέσα σε πολυτελείς κασετίνες με το σήμα της EE, και παρόμοια περιστατικά πληθαίνουν καθημερινά . Ο λόγος για το περιβόητο πρόγραμμα Προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο η συγκυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει σαν δράση ενάντια στον υποσιτισμό και στο πλαίσιο του οποίου, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μοιράστηκαν σάπια φρούτα και στην περιοχή. Για εμπαιγμό από την κυβέρνησης που εκμεταλλεύεται τη φτώχεια και τον υποσιτισμό των μαθητών κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα του υποσιτισμού.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, πρόκειται για πρόγραμμα «εκπαιδευτικό,στα πλαίσια της «ευέλικτης ζώνης», με διαγωνισμούς αφίσας και κειμένου. Σκοπός τους είναι με λίγα λόγια να μάθουν στα παιδιά ότι η κυβέρνηση και η EE φροντίζουν δήθεν για τη σωστή διατροφή τους και ότι η υγιεινή διατροφή είναι θέμα «εκπαίδευσης και κουλτούρας» άσχετα με την οικονομική κρίση και την αντικειμενική οικονομική δυνατότητα των γονιών τους .

Τραγέλαφο χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας: Το πρόγραμμα των 3.000.000 ευρώ της ελληνικής κυβέρνησης και της EE διανομή φρούτων στα δημοτικά σχολεία συνεχίζεται… παρά τις προηγούμενες έντονες αντιδράσεις και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Τα σάπια ισπανικά φρούτα περσινής εσοδείας «πρέπει» να μοιραστούν στα σχολεία και αυτή τη φορά οι «υποχρεωμένοι» εκπαιδευτικοί καλούνται να ελέγχουν και να πετούν τα σάπια και να μοιράζουν τα υπόλοιπα. Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και τους καθιστούν συνυπεύθυνους με τον εκφοβισμό της υποχρεωτικότητας τήρησης καθήκοντος να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων μαθητών. Τι βιταμίνες έχουν τα κατεψυγμένα περσινά εισαγόμενα φρούτα Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για ενερχόμενες τροφικές δηλητηριάσεις Καλούμε τους συναδέλφους να ορθώσουν ανάστημα και να αντιδράσουν μαζί με τους γονείς, γιατί το θέμα γενικότερα της εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών του λαού πάει ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση .

Σε δηλώσεις προέβη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την διανομή σάπιων φρούτων στα σχολεία.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με τα απανωτά κρούσματα σάπιων φρούτων σε σχολεία, με προορισμό τη διάθεσή τους σε μικρούς μαθητές, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το κοινοτικό πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία, ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ, που υλοποιεί ως ανάδοχος η εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ, με έδρα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις εταιρείες ΕΥΡΩΦΑΡΜ και ΑΛΜΜΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διανομή φρούτων σε 364.665 μαθητές, σε 3.522 δημοτικά σχολεία, στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το τραγικό λοιπόν της υπόθεσης είναι ότι με την έναρξη του προγράμματος, σημειώθηκαν απανωτά κρούσματα σάπιων φρούτων στα σχολεία της περιοχής Χαλκίδας και όχι μόνο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια μικρών μαθητών. Το γεγονός είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Οι δε δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, είναι τουλάχιστον άστοχες και απρεπείς. Ο κ. Υπουργός έπρεπε να γνωρίζει ότι τόσο στο δημοτικό σχολείο Αγ. Νικολάου ( Μπούρτζι ) όσο και στο Αφράτι τα φρούτα πήγαν από μεταφορική εταιρεία, ενώ το σχολείο είχε σχολάσει και οι μαθητές είχαν ήδη αποχωρήσει. Επιπλέον σύμφωνα με μαρτυρίες των δασκάλων, το φορτηγό δεν ήταν ψυγείο όπως προβλέπεται, λόγω ευπαθών αγροτικών προϊόντων αλλά απλό φορτηγό. Είναι αυτονόητο ότι θα αναζητηθούν ευθύνες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

πηγή:Ριζοσπάστης, eviaportal.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑