Το κινητό πάτησε τα 40!

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια έγινε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο. Ήταν η συσκευή που είχε κατασκευάσει ο Μάρτιν Κούπερ, μηχανικός στην εταιρεία Motorola, ο οποίος τηλεφώνησε σε συνάδελφό του, ο οποίος εργαζόταν σε ανταγωνίστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών για να του ανακοινώσει ότι του μιλάει από ένα “πραγματικό κινητό τηλέφωνο”.

image
Ο Μάρτιν Κούπερ και το πρώτο κινητό τηλέφωνο από τη Motorola

Ο Μάρτιν Κούπερ και το πρώτο κινητό τηλέφωνο από τη Motorola Ο 85χρονος Κούπερ, ο οποίος θεωρείται ο “πατέρας” του κινητού τηλεφώνου, δεν φανταζόταν ποτέ πως το κόστος απόκτησης μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας θα ήταν τόσο προσιτό σήμερα, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC το1983, δεδομένου ότι τότε ένα κινητό τηλέφωνο κόστιζε περίπου 3.500 δολάρια.

Αντίθετα οραματιζόταν, όπως είχε πει, ότι “μια μέρα οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας θα ήταν τόσο μικρές που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τις κρεμάσουν στο αυτί τους”.

Όπως είπε ο Κούπερ, η ιδέα για την κατασκευή του πρώτου κινητού τηλεφώνου “γεννήθηκε” στο τέλος της δεκαετίας του ’60, όταν η εταιρεία ΑΤ&Τ ανακάλυψε το τηλέφωνο αυτοκινήτου.

Το 2012, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, υπήρχαν έξι δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη την ώρα που ο πληθυσμός της Γης δεν ξεπερνούσε τα 7 δισεκατομμύρια.
ελευθεροτυπία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑