Ποιες είναι η ακριβότερες πόλεις του κόσμου στο real estate (Ακίνητα)

Σύμφωνα με τις εταιρείες premium real estate, η δραστηριότητα των δισεκατομμυριούχων στις αγορές ακινήτων ανά τον κόσμο ήταν τόσο έντονη κατά τα τελευταία επτά χρόνια που έχει οδηγήσει σε διπλασιασμό των τιμών των πολυτελών ακινήτων, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα. Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι η Ζυρίχη, η ακριβότερη πόλη στον κόσμο από άποψη διαβίωσης, δεν είναι σε αυτή τη λίστα. Σας παρουσιάζουμε μια αντίστροφη μέτρηση τις 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο στην αγορά πολυτελών ακινήτων. Αν θέλετε να επενδύσετε στην αγορά ακινήτων δείτε πρώτα αυτην την λίστα.

Οι 10 πόλεις με τα ακριβότερα πολυτελή ακίνητα στον κόσμο είναι:

image

10. Σίδνεϊ, Αυστραλία –
Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας. Το Σίδνεϊ βρίσκεται στη 10η θέση με μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό 7380 Ευρώ. Το μέσο μέγεθος των ακινήτων σε αυτή την πόλη είναι 1800 τετραγωνικά μέτρα.

image

9. Mumbai, Ινδία – Η πολυπληθείς πόλη Βομβάη της Ινδίας είδε μια αύξηση της τάξεως του 176% στις τιμές των ακινήτων από το 2005 με τη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό να είναι 10.440 Ευρώ και το μέσο μέγεθος των ακινήτων είναι 630 τετραγωνικά μέτρα.

image

8. Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη – Λόγω της αύξησης κατά 232% από το 2005, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό στη Σιγκαπούρη είναι τώρα περίπου 19.600 Ευρώ. Το νησί πόλη-κράτος μπορεί να υπερηφανεύεται για το μέσο μέγεθος ακίνητου στα 1.140 τετραγωνικά μέτρα.

image

7. Σαγκάη, Κίνα – Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κίνας βρίσκεται στην 7η θέση στον κατάλογο με μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό περίπου στα 22.865 Ευρώ και μέσο μέγεθος ιδιοκτησίας των 500 τετραγωνικά μέτρα.

image

6. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – Η πόλη που δεν κοιμάται πότε παρόλο που είδε μια αύξηση 47% στις τιμές των ακινήτων σε σύγκριση με το 2005, είδε μια πτώση στη δημοτικότητα της. Μέση τιμή ανά τετραγωνικό είναι τώρα περίπου 34.380 Ευρώ και το μέσο μέγεθος ιδιοκτησίας είναι στα 600 τετραγωνικά μέτρα. Το 2010 η NYC αξιολογήθηκε ως η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να επισκεφτείτε.

image

5. Μόσχα, Ρωσία – Η πρωτεύουσα της Ρωσίας βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης με μια μέση τιμή στα 35.670 Ευρώ ανά τετραγωνικό μετρό και ένα μέσο μέγεθος ακινήτου τα 430 τετραγωνικά μέτρα.

image

4. Παρίσι, Γαλλία – Στην τετάρτη θέση της λίστας βρίσκεται το Παρίσι με μέση τιμή ακίνητου περίπου στα 36.920 δολάρια ανά τετραγωνικό πόδι και ένα μέσο μέγεθος του ακινήτου 1000 τετραγωνικά μέτρα.

image

3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είδε μια αύξηση κατά 107% στην αγορά. υπερπολυτελούς κατοικίας από το 2005 λόγου χάρη μια μονοκατοικία πρόσφατα διαπραγματεύονται για περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια εκεί. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό εδώ είναι περίπου 44.480 Ευρώ και μέσο μέγεθος ιδιοκτησίας είναι 730 τετραγωνικά μέτρα.

image

2. Τόκιο, Ιαπωνία – Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Τόκιο, έχει τη δεύτερο πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, με μια μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό στα 81.800 Ευρώ και μέσο μέγεθος ιδιοκτησίας στα 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Για να το θέσουμε απλά, ένα πολυτελές σπίτι στο Τόκιο θα πρέπει να αποτιμώνται σε 95 εκατομμύρια ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι μέχρι το 2007 η πόλη ήταν έξω από τον κατάλογο των 10 πιο ακριβων πόλεων του κόσμου στις τιμές ακινήτων.

image

1. Χονγκ Κονγκ, Κίνα – Για άλλη μια χρόνια το κινεζικό Χονγκ Κονγκ βρίκεται στην πρώτη θέση της λίστας, και το 2011 ήταν η πόλη με τα πιο ακριβά πολυτελή ακίνητα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μετρό είναι περίπου 120.000 ευρώ με μέσο μέγεθος ιδιοκτησία τα 480 τετραγωνικά μέτρα. Το ρεκόρ για το πιο ακριβό deal της πόλης έγινε το 2011 και αφορούσε ένα ένα σπίτι της Οδού Deep Bay με τιμή 140.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μετρό. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι το Χονγκ Κονγκ είναι επίσης ο πιο ακριβός προορισμός για shopping στον κόσμο.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων η τιμές αφορούν μονάχα πολυτελή ακίνητα και όχι το σύνολο της αγοράς.

Για αγορές η πωλήσεις πολυτελών ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό απευθυνθείτε στην Aspalis Concierge, την Ελληνική εταιρεία με το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών στην αγορά πολυτελών ακινήτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑