Πώς τα τεστ προσωπικότητας βοηθούν στην επιλογή καριέρας

image

Ένας γιατρός δεν πρέπει να είναι ανυπόμονος. Μια δικηγόρος δεν μπορεί να σκέφτεται μακριά από τη λογική. Ένας δημοσιογράφος είναι αδύνατο να προχωρά χωρίς αντίληψη. Τα τεστ σταδιοδρομίας είναι εδώ για να αξιολογήσουν τις αξίες και το χαρακτήρα σας… λύνοντας ταυτόχρονα την απορία: «Ποια καριέρα μου ταιριάζει καλύτερα;». Δωρεάν και χωρίς κόπο εντοπίστε το ιδανικό τεστ στο διαδίκτυο και δοκιμάστε να αφεθείτε μέσα στις ερωτήσεις, χωρίς να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας!

Τα «ατού» των συγκεκριμένων τεστ… στην καριέρα!

Τα κουίζ σταδιοδρομίας στηρίζονται στην ψυχολογία και την προσωπικότητα, ώστε να ανακαλύψουν το επάγγελμα που σας ταιριάζει, αξιολογώντας τους στόχους ή τον τρόπο ζωής σας. Αποτελούν απαραίτητα εργαλεία, και όχι απλά διασκεδαστικά, αφού σας βοηθούν να παρατηρήσετε το «μέσα» σας, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας σε σχέση με τον επαγγελματικό τομέα. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στη δική σας καθημερινότητα, είναι ικανά να σας δώσουν εναλλακτικές στην εργασία… που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα, αρκεί βέβαια να απαντήσετε με ειλικρίνεια!

Χιλιάδες τεστ σταδιοδρομίας είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο… άλλα θεωρούνται περίπλοκα και χρονοβόρα και ορισμένα γρήγορα και εύκολα. Τα περισσότερα «ανοίγουν» τους  ορίζοντες σας στην επιλογή καριέρας… μέσα από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που αφορούν τις συνήθειες και τα όνειρα σας, και από ερωτήσεις «ναι» ή «όχι»! Συνήθως, μετά την ολοκλήρωση του τεστ, ο χρήστης λαμβάνει μια έκθεση με επαγγελματικές προτάσεις, μια γραφική παράσταση και μια ερμηνεία για τη βαθμολογία του τεστ σας. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει το επαγγελματικό μέλλον του μόνο μέσα από το ίντερνετ, αφού τα τεστ προσφέρουν απλώς μια γεύση των προτιμήσεων του, χωρίς να υπόσχονται ευτυχία.

Online τεστ προσωπικότητας-καριέρας

Myers Briggs Type Indicator: Πρόκειται για το κορυφαίο τεστ αξιολόγησης προσωπικότητας, το οποίο συνδυάζει τη ψυχή σας με τις επιλογές στην καριέρα… με βάση τον Γιούνγκ! Οι ερωτήσεις του σχετίζονται με την κοινωνικότητα, τη λογική, το συναίσθημα και την αντίληψη.

True Colors: Η προσωπικότητα σας κατηγοριοποιείται στο πορτοκαλί, το μπλε, το πράσινο ή το χρυσό.  Το πορτοκαλί συνδέεται με τον αυθορμητισμό, το μπλε αντιπροσωπεύει την ισορροπία στη ζωή, το πράσινο οδηγεί στην παρατήρηση, ενώ το χρυσό υποδηλώνει ευθύνη. Μέσα από αυτά θα ανακαλύψετε και τα μονοπάτια της καριέρας σας.

Careerpath: Αποτελεί ένα δωρεάν τεστ καριέρας, κινούμενο ανάλογα με την πορεία της σταδιοδρομίας σας μέχρι σήμερα. Θα φέρει στην επιφάνεια την καριέρα που σας ταιριάζει, αλλά και διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την αλλαγή της σταδιοδρομίας σας. Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα και επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Jung Typology Test: Απαντήστε με ένα «ναι» ή «όχι» σε μια σειρά από ερωτήσεις… και θα ανακαλύψετε το ταλέντο και τις βαθιές επαγγελματικές επιθυμίες σας. Στο τέλος, θα εμφανιστούν οι κατάλληλες εργασίες και ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία μπορείτε να λάβετε την ανάλογη εκπαίδευση.

Career Psychometrics: Μέσα σε 2 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πρέπει να απαντήσετε μια σειρά από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αφορούν το χαρακτήρα σας. Τα αποτελέσματα του τεστ θα αναδείξουν, όχι μόνο τα ιδανικά επαγγέλματα για εσάς, αλλά και όσα πρέπει να αποφύγετε.

Sokanu: Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα που αντιστοιχεί τις απαντήσεις σας με τα ισχυρά ή αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα σας και κατ΄επέκταση με το είδος της ιδανικής δουλειάς για εσάς. Απαντήστε όσο πιο αντικειμενικά μπορείτε!
flowmagazine.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑