Μαύρος καπνός, δεν έχουμε Πάπα

image

Μαύρος καπνός βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα, γεγονός που σημαίνει πως οι 115 Καρδινάλιοι ψήφισαν μεν αλλά δεν κατάφεραν να εκλέξουν Πάπα. Το μαύρο καπνό τον είδαν χιλιάδες πιστοί οι οποίοι αψήφησαν τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου περιμένοντας την πρώτη απόφαση του Κονκλάβιου. Οι Καρδινάλιοι θα παραμείνουν εντός των τειχών του Βατικανού απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι να ψηφίσουν το διάδοχο του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου. Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν καινούριες ψηφοφορίες. Είναι προγραμματισμένες δύο το πρωί και δυο το απόγευμα εκτός κι αν κατορθώσουν σε μια από αυτές να καταλήξουν σε Πάπα. Για να εκλεγεί ο Πάπας απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων συν μιας ψήφου, δηλαδή 77 ψήφους. Για να βγει μαύρος καπνός οι Καρδινάλιοι καίνε τα ψηφοδέλτια ώστε να μην υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο της διαδικασίας. Για να βγει λευκός εκτός των χαρτιών αυτών βάζουν και χημικά (χλωριούχο κάλιο, λακτόζη, κολοφώνιο).

Υπενθυμίζεται πως κανένα Κονκλάβιο της σύγχρονης εποχής δεν κατάφερε να εκλέξει ποντίφικα από την πρώτη ψηφοφορία. Μάλιστα, κάποιοι Καρδινάλιοι εκτίμησαν πως ίσως χρειαστούν τέσσερις ή πέντε μέρες για να εκλέξουν τον Πάπα, τον διάδοχο του Βενέδικτου που προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο όλο όταν αποφάσισε τον προηγούμενο μήνα να παραιτηθεί αισθανόμενος αδυναμία να ηγηθεί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των 1,2 δισεκατομμυρίων πιστών και των πολλαπλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων της όντας μάλιστα ηλικιωμένος.

Οι αποκαλούμενοι «Πρίγκιπες της Εκκλησίας» θα περάσουν το βράδυ σε ξενοδοχείο του Βατικανού. Απομονωμένοι, καθώς μέχρι να φέρουν εις πέρας το μέγιστο καθήκον τους, την εκλογή του Πάπα, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν από τον έξω κόσμο παρά μόνο μέσω της καμινάδας λέγοντας αν κατέληξαν ή όχι.

Οποιοσδήποτε εκλεγεί θα είναι ο 266ος ποντίφικας στα 2.000 χρόνια της εκκλησίας και θα αντιμετωπίσει μια σειρά σημαντικών προβλημάτων όπως τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης, τη γραφειοκρατία του Βατικανού, τα σκάνδαλά του κλπ. Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και πολλοί είναι οι «παπάμπιλι» οι Καρδινάλιοι που μπορούν να εκλεγούν.
αγγελιοφόρος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑