ΙΚΕΑ: Τάρτες με κολοβακτηρίδια και στην Ελβετία

Στις 5 Μαρτίου η IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τα εστιατόριά της σε 23 χώρες όλα τα γλυκά της ίδιας παρτίδας.

image

Σε νέα της ανακοίνωση η ΙΚΕΑ παραδέχθηκε ότι τάρτες μολυσμένες με κολοβακτηρίδια πωλήθηκαν και σε εστιατόρια του ομίλου στην Ελβετία.

Ανασκευάζοντας προηγούμενη δήλωση σύμφωνα την οποία οι εν λόγω τάρτες δεν είχαν διατεθεί στην Ελβετία, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι «περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε πως 720 τάρτες των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης -και μπορεί να περιείχαν βακτήρια- πωλήθηκαν σε εστιατόρια της ΙΚΕΑ στην Ελβετία πριν από έξι μήνες».

«Λυπούμαστε για το ότι οι ανακοινώσεις μας δεν ανέφεραν αυτήν την πληροφορία μέχρι σήμερα, 11 Μαρτίου 2013», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της σουηδικής εταιρείας.

Το σκάνδαλο με τις μολυσμένες τάρτες ξέσπασε στην Κίνα, όπου οι τελωνειακές αρχές ανακάλυψαν το Νοέμβριο του 2012 «υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων» σε τάρτες σοκολάτας και αμυγδάλου, που εισάγονταν από την Σουηδία από την ΙΚΕΑ της Σαγκάης.

Στις 5 Μαρτίου η IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τα εστιατόριά της σε 23 χώρες όλα τα γλυκά της ίδιας παρτίδας, που παρασκευάζονται από τον αποκλειστικό προμηθευτή της για αυτό το γλύκισμα, τη σουηδική εταιρεία Almondy.

Οι τάρτες αυτές, κομμένες σε 12 κομμάτια, είχαν όλες την ίδια ημερομηνία λήξης, με προτεινόμενη κατανάλωση πριν από το έτος 2014.
Καθημερινή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑