Ενα δισ. ευρώ για ανάπτυξη στην Ελλάδα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

image

Χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα πάνω από 1 δισ. ευρώ έχει έτοιμες, για το 2013, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως ανακοίνωσαν οι αντιπρόεδροι Ντάριο Σκαναπιέκο και Μιχάι Τανασέσκου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι δύο αντιπρόεδροι τόνισαν ότι η ΕΤΕπ είναι σύμμαχος της Ελλάδας και θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι και η μοναδική τράπεζα αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συνέντευξη Τύπου, η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης με το ελληνικό Δημόσιο ύψους 650 εκατ. ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και 200 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό.

Στο θέμα των αυτοκινητόδρομων, ο κ. Τανασέσκου σημείωσε ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις και σε λίγους μήνες θα εκταμιευθούν τα χρήματα. σΕξάλλου, η ΕΤΕπ, τον Απρίλιο, θα χρηματοδοτήσει με 250 εκατ. ευρώ την Αττικό Μετρό για τα έργα επέκτασης του δικτύου.

Δάνεια πάνω από 100 εκατ. ευρώ έρχονται και για έργα της ΔΕΗ, καθώς και για την κατασκευή σχολικών κτιρίων. Επιπλέον, οι δύο αντιπρόεδροι τόνισαν ότι χρηματοδοτήσεις θα υπάρξουν και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Εθνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑