Ιδού τα 5 ευαγγέλια της πετυχημένης επιχειρηματικότητας που καθιστούν άχρηστους τους μεταπτυχιακούς τίτλους

image

Το πρόβλημα όλων των μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών στον τομέα των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων είναι παντού το ίδιο: η μαθησιακή διαδικασία και το περιεχόμενο των μαθημάτων δεν πληρούν ποτέ τις απαιτήσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δρασυηριότητας υπό πραγματικές συνθήκες.

Το πρόβλημα όμως διορθώνεται, αρκεί να έχει κανείς υπερεπαρκή γνώση της αγγλικής ώστε να είναι σε θέση να αναγνώσει και να αφομοιώσει το προτεινόμενο υλικό.

Η λίστα με βιβλία που ακολουθεί αποτελεί επιλογή του Τζέι Μπάτι, επενδυτή και συμβούλου επιχειρηματικών startups στη Νέα Υόρκη, συνιδρυτή της μηχανής αναζήτησης προσώπων Spock.com και product manager στην Microsoft.

Innovation Tournaments: Η βασική θέση της έρευνας του καθηγητή Carl Ulrich συνίσταται στο ότι οι επιχειρηματίες και οι εταιρείες ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας μία μόνο λύση. Εδώ, προτείνονται εναλλακτικές μέθοδοι προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων, μέσω της αυστηρής διύλισης ενός πλήθους ιδεών με σκοπό τον εντοπισμό της καλύτερης.

The Entrepreneur’s Guide to Business Law: Εξαιρετικά πολύτιμο βιβλίο του Craig Dauchy που θα σε προσανατολίσει και εξοικειώσει με την πολύπλοκη πραγματικότητα των νομικών ζητημάτων που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την επιχειρηματικότητα.

Founders at Work: Οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπαιδεύονται να θεωρούν τα πράγματα ως γραμμικές σχέσεις με σαφές pattern και μορφή: Κάνε το χ και θα δώσει αποτέλεσμα ψ. Τα πράγματα όμως στον αληθινό κόσμο των startups είναι πολύ διαφορετικά, καθότι εκεί επικρατεί ο νόμος του χάους, της δυναμικής μεταβολής και της αβεβαιότητας.

Getting More – How to Negotiate in the Real World: Ο καθηγητής Stuart Diamond θα σου μάθει πώς θα πετύχεις όχι την καλύτερη συμφωνία για την «πάρτη» σου, αλλά για το καλό όλων. Αξεπέραστο εγχειρίδιο δημοσίων σχέσεων, συνεργατικότητας και επίτευξης των καλύτερων δυνατών συμφωνητικών όρων.

The Lean Start-up: Συμπληρωματικό προς το πρώτο βιβλίο της λίστας, η μελέτη του Eric Ries θα σου μάθει πώς να επιδείξεις καινοτόμο πνεύμα μέσα σε ένα περιβάλλον startup, δίχως χρονοβόρες διαδικασίες επεξεργασίας πολύπλοκων επιχειρηματικών πλάνων.

Καλή ανάγνωση…
iefimerida.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑