Ε.Μανωλίδου και συγγενής η Βαρβιτσιώτη στη λίστα Λαγκάρντ

Ένταση επικράτησε στην προανακριτική έπειτα από την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου ,πως στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα των Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άδωνη Γεωργιάδη.Πρόκειται για έναν θείο εξ αγχιστείας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και για την σύζυγο του Άδωνη Γεωργιαδή, Ευγενία Μανωλίδου.
georgiadhs
Με ανακοίνωσή του μάλιστα ζήτησε να αυτοεξαιρεθούν από την επιτροπή οι δυο βουλευτές της ΝΔ.: «Για λόγους ευπρέπειας αλλά και διαφάνειας, ζήτησα σήμερα να θέσουν εαυτούς εκτός της προανακριτικής επιτροπής τόσο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς ονόματα συγγενικών τους προσώπων περιέχονται στη λίστα»

«Για την ομαλή λειτουργία της επιτροπής αλλά και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση από τον αντιπρόεδρο αλλά και το μέλος της επιτροπής θα διευκόλυνε την έρευνα».

Λίγη ώρα αργότερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε με δική του δήλωση:

«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ’ αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις».

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως μέσω του twitter απάντησε για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου:»Αθλιότητες. Η σύζυγός μου δεν έχει λογαριασμό στη Ελβετία. Αν της βρουν έστω και 1€ το χαρίζω»

Αργότερα μάλιστα εξήγησε πως πρόκειται για έναν λογαριασμό 17 ετών ,του τότε συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου,στον οποίο την είχε συνδικαιούχο και ο οποίος έχει πλέον κλείσει.

Πηγή: planet-greece

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑