Τατουάζ» μετατρέπει το ανθρώπινο σώμα σε «τηλεκοντρόλ»

Κινέζα εφευρέτρια έχει κατασκευάσει ένα «ηλεκτρονικό τατουάζ» το οποίο εφαρμόζεται στο ανθρώπινο σώμα και το μετατρέπει σε ένα είδος «τηλεκοντρόλ» που μεταξύ άλλων θα δίνει την δυνατότητα του ελέγχου των αντικειμένων εξ αποστάσεως.

image

Η Nanshu Lu, στην οποία απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο του φόρουμ NetExplo, με την βοήθεια ομάδας ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, έχει κατασκευάσει ένα ηλεκτρονικό τατουάζ, με δυνατότητες που μοιάζουν βγαλμένες από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Το τατουάζ, μια λεπτή μεμβράνη σιλικόνης που προσαρμόζεται στις ανωμαλίες της επιδερμίδας και παραμένει αδιάβροχη για μια εβδομάδα, μπορεί να «αφουγκραστεί» ζωτικές λειτουργίες, όπως ο καρδιακός παλμός, η θερμοκρασία του σώματος και οι δονήσεις των φωνητικών χορδών. Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται δίχως καλώδιο, χάρη στους ενσωματωμένους μεταδότες.

Τοποθετημένο στον λαιμό,το τατουάζ θα εντοπίζει τις κινήσεις των φωνητικών χορδών και θα αναγνωρίζει τις λέξεις που προφέρονται. Στο μέτωπο θα αναλύει την άνοδο της θερμοκρασίας και συνεπώς την εκδήλωση συγκεκριμένων συναισθημάτων. Το σύστημα θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω με την προσθήκη μπαταρίας ιόντων-λιθίου καθώς και εσωτερικής μνήμης.

Η εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την παρακολούθηση ασθενών ή εγκύων, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την εξ αποστάσεως μετακίνηση αντικειμένων.

«Με αυτό το ηλεκτρονικό τατουάζ, το σώμα μετατρέπεται σε εργαλείο» λέει ο βιολόγος Joël de Rosnay.
Εθνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑