Σινεμά και τραπεζάκια πλάι στα τείχη του Πειραιά

«Ναι» στο θερινό σινεμαδάκι στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά, «όχι» όμως στην επέκταση του εκεί αυθαίρετου αναψυκτηρίου, έλεγαν προχθές με πάθος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κάτοικοι της περιοχής.

image
Τα Κονώνεια Τείχη βρίσκονται σε επαφή με αυθαίρετες κατασκευές στον Πειραιά

Το θέμα που συζητιόταν αφορούσε μελέτες του Δήμου Πειραιά «για την αξιοποίηση και διάθεση κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές Βοτσαλάκια Καστέλας και στη Φρεαττύδα της Πειραϊκής Ακτής».

Οι κάτοικοι δεν είχαν αντίρρηση για το θερινό σινεμά το οποίο ήθελαν και σε επαφή με τον αιγιαλό, ούτε για το πάρκινγκ. Διαμαρτύρονταν όμως για την πιθανή επέκταση του αναψυκτηρίου στα Βοτσαλάκια ή τη δημιουργία νέου αναψυκτηρίου στη Φρεαττύδα. Υποστήριξαν μάλιστα οι κ.κ. Ν. Μπελαβίλλας, Γ. Κοιμίσης και Μαρία Σταθάκη ότι το υπό επέκταση αναψυκτήριο είναι αυθαίρετο κτίσμα, ενώ ο δήμος έλεγε πως είναι απλώς ένα λυόμενο. Ετέθη όμως η εύλογη ερώτηση από το μέλος του ΚΑΣ, την έφορο αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστη Παπαδημητρίου: «Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται λυόμενο ένα κτίσμα με τετράριχτη στέγη;». Η απάντηση των εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά δεν έπεισε το συμβούλιο και η επέκταση του εν λόγω αναψυκτηρίου απορρίφθηκε. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και ως προς το αναψυκτήριο της Φρεαττύδας, το οποίο θα δημιουργηθεί, αλλά με τον όρο να λειτουργεί μόνο την ημέρα.

Ολα αυτά απασχόλησαν το αρχαιολογικό συμβούλιο γιατί γειτνιάζουν με τμήματα του Κονώνειου Τείχους. Το αρχαίο κρίθηκε πως δεν βλάπτεται από τα έργα αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων του δήμου. Συνεπώς θα γίνει στην παραλία Βοτσαλάκια, όπου υπάρχουν ήδη οι εγκαταστάσεις πισίνας, μικρού γηπέδου τένις και αναψυκτηρίου, ένας θερινός κινηματογράφος (εμβαδού 600 τ.μ.) με αυτοτελές κυλικείο 248 θέσεων, οργανωμένο πάρκινγκ δίπλα από το σινεμά, ένας χώρος εστίασης στον α’ όροφο του κτηρίου του κολυμβητηρίου, και στην παραλία θα αναπτυχθούν ομπρέλες. Το πάρκινγκ της Φρεαττύδας, όμως, θα περιοριστεί σε έκταση. Οι παραπάνω περιοχές είναι οι μοναδικές παραλίες του Πειραιά και από τους λιγοστούς ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή της Φρεαττύδας συνεχίζονται τα έργα προστασίας και ανάδειξης του Κονώνειου Τείχους από την αρμόδια ΚΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
enet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑