Δικαστική απόφαση – σταθμός κατά της διαθεσιμότητας στην Ξάνθη

image

Δεκτά έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εργαζόμενοι κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.
    

Όπως αναφέρει το xanthipress.gr, η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης – και το σκεπτικό της αναμένεται να γίνει γνωστό την Τετάρτη- κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  υποθέσεις που συζητήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου και προδικάζει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση επί της κύριας αγωγής των εργαζομένων αναστέλλοντας, ουσιαστικά, το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Έχει προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα η αντίστοιχη απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, εργαζομένων του δήμου Χίου.

Πρόκειται για τις πρώτες δύο από τις τρεις αποφάσεις που αφορούν στην αίτηση δύο εργαζομένων της Περιφέρειας και δύο εργαζομένων του δήμου Ξάνθης. Ακολουθεί η απόφαση για τους υπόλοιπους 11 του δήμου Ξάνθης, η οποία δεν αναμένεται να έχει κάποια διαφοροποίηση.

Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ο δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια, υποχρεώνονται να διατηρήσουν τους εργαζομένους στις θέσεις τους και με το μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν καταβάλλει το 100% του μισθού τους, κάτι που θα απασχολήσει μια ξεχωριστή διοικητική διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις.
tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑