Θεσσαλονίκη: Με την πρόταση του ΤΕΙ συντάσσεται το δημοτικό συμβούλιο

image

Την πρόταση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για ομοσπονδοποίηση των ΤΕΙ Σερρών, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης με αυτοτέλεια κάθε ιδρύματος και εσωτερική αναδιάρθρωση υιοθέτησε, με απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στην απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης του προσωπικού και των καθηγητών με μετακινήσεις, στο πλαίσιο των αναγκών για δημοσιονομική εξυγίανση, τονίζει ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν οι εργαστηριακές και κτιριακές υποδομές και σημειώνει πως θα πρέπει να δοθεί στους φοιτητές η δυνατότητα επιλογών ανάμεσα σε τμήματα του ίδιου ή συγγενούς αντικειμένου.

Αποφασίστηκε ακόμη επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, να αναλάβει την ευθύνη να θέσει τα ζητήματα αυτά στον υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι «το πρόβλημα πρέπει να το πάρει πάνω της η πόλη» καθώς, όπως είπε, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με μεγάλη προϊστορία και υποδομές.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κώστας Βαρσαμίδης επανέλαβε ότι με την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» χιλιάδες σπουδαστές θα «ξεριζωθούν» από τον τόπο τους ή θα διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας και πρότεινε τα τμήματα των ΤΕΙ να συνεχίσουν την αυτοτελή πορεία τους στο πλαίσιο της ομοσπονδοποίησής τους.
Ναυτεμπορικη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑