Διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου στη Βρετανία

image

Ένα διατροφικό σκάνδαλο που μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις έχει ξεσπάσει στη Βρετανία. Οι καταναλωτές ενημερώθηκαν από την Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων να μην καταναλώνουν λαζάνια με κρέας συγκεκριμένης εταιρείας, διότι διαπιστώθηκε ότι αντί για βοδινό κρέας είχε χρησιμοποιηθεί κρέας αλόγου.

Η εταιρεία Findus, που παράγει αυτό το προϊόν, ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι η γαλλική εταιρεία Comigel, που είναι από τους βασικούς προμηθευτές της, δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις πρώτες ύλες στα συγκεκριμένα λαζάνια.

Το ζήτημα όμως είναι πως ο Γάλλος προμηθευτής της βρετανικής εταιρείας είχε ενημερώσει για το πρόβλημα αυτό ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά προφανώς τα προϊόντα δεν αποσύρθηκαν από την αγορά.

Όμως μόλις ήρθε στο φως η υπόθεση της χρησιμοποίησης αλογίσιου κρέατος, αντί βοδινού, στα συγκεκριμένα προϊόντα, η μία μετά την άλλη οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποσύρουν κι άλλα προϊόντα του ίδιου παραγωγού από τα ράφια τους.

Το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία διερευνά την πιθανή εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος στο διατροφικό σκάνδαλο. Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό και συνεχίζουν τους ελέγχους, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι γαλλικές αρχές.
Αντ1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑