Κατάληψη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κατάληψη στο ΑΤΕΙ  Θεσσαλονίκης

«Η συγχώνευση τμημάτων θα «συρρικνώσει το ΑΤΕΙ Θεσσαλονικης κατά 60%» και θα υποβαθμίσει την αξία του ιστορικού ιδρυματός» λέει η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Σε κατάληψη του κτιρίου προχώρησαν απο σήμερα και επ’αόριστον ο σύλλογος καθηγητών και ο σύλλογος φοιτητών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στη συγχώνευση τμημάτων που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του σχεδίου  «ΑΘΗΝΑ». Η διοίκηση του ΤΕΙ χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες ανακατατάξεις «τουλάχιστον απρογραμμάτιστες» και ανορθολογικές και επισημαίνει ότι οδηγούν σε «απαξίωση» και υποβάθμιση το ιστορικό ίδρυμα, με επιπτώσεις και στην οικονομία (βιομηχανία, αγροτοκτηνοτροφία) της ευρύτερης περιοχής, όπου παρέχει δυναμικό και τεχνογνωσία.

image

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Το Συμβούλιο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, στην αριθμ. 2/1-2-2013 Συνεδρίασή του και μετά από τις αποφάσεις των Συλλόγων προσωπικού, διοικητικών και φοιτητών για την επ΄αόριστον κατάληψη του Ιδρύματος σχετικά με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του, μέχρι τελικής επίλυσης του θέματος.
Κατά συνέπεια αναστέλλεται η διαδικασία εξετάσης μαθημάτων, εξασφαλιζοντας(η Διοικηση)στο 100% την διεκπεραίωση της εξεταστικής και χωρίς κανένα φόβο να χαθεί κανένα εξάμηνο καθώς η αναστολή είναι μεσο αντίδρασης προσωπικού και φοιτητών. Ο επικείμενος φόβος διάλυσης του ΑΤΕΙΘ είναι ζήτημα που αφορά όλους τους φοιτητές είτε πλήττονται από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είτε όχι. Η λογική και η συλλογικότητα στις προσπάθειες εναντίωσης πρέπει να είναι καθολικές καθώς η υποβάθμιση των πτυχίων επέρχεται και σε όσους ΦΕΥΓΟΥΝ και σε όσους ΜΕΝΟΥΝ στο Ιδρυμα.

Την Τετάρτη στις 11 το πρωι θα πραγματοποιηθει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Μακ.-Θράκης. Να είστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
Σήμερα η ΣΔΟ, η ΣΤΕΦ και η ΣΤΕΓ. Αυριο η ΣΕΥΠ και η ΣΤΕΤΡΟΔ.
Το πτυχίο μας θέλουμε να έχει το όνομα της σχολής στην οποία περάσαμε και όχι στην πορεία να αλλάξει, να ανήκει σε εκπαιδευτικό φορέα με κύρος όπως αποπνέει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και όχι να υποβαθμιστεί ρίχνοντας μας στην ανεργία.

ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ!!

DoseNea.gr
image

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑