ΙΟΒΕ: Η κρίση στρέφει τους Ελληνες στο επιχειρείν και την καινοτομία

image

Επιχειρηματίες γίνονται οι Ελληνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ για την εξέλιξη των δεικτών της επιχειρηματικότητας στη διάρκεια της κρίσης, το 8% του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών, το 2011, βρισκόταν σε αρχικό στάδιο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Πρόκειται για την τέταρτη υψηλότερη θέση ανάμεσα στις πλούσιες χώρες του πλανήτη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 5,3%.

Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό καθιερωμένης επιχειρηματικότητας (επιχειρήσεις άνω των 3,5 ετών) με ποσοστό 15,8%.

Ετσι, ο δείκτης συνολικής επιχειρηματικότητας βρίσκεται στο 23,4%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως και το υψηλότερο ανάμεσα στις πλούσιες χώρες του πλανήτη.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η επιχειρηματικότητα ανάγκης (πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στον τελικό καταναλωτή) στη χώρα μας βρίσκεται στα υψηλότερα ποσοστά, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια κινείται σταθερά κάτω από το 50%, όταν το 2005 ήταν 70%. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άνοδο του ποσοστού των νέων εγχειρημάτων που αφορά σε υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, κάνει τους τεχνοκράτες του ΙΟΒΕ να υποστηρίζουν πως διαπιστώνουν ποιοτική βελτίωση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Επίσης, το 2011, ένα στα τρία εγχειρήματα παρουσίαζε κάποια καινοτομικότητα και, με αυτήν την επίδοση, η χώρα μας καταλάμβανε την όγδοη θέση ανάμεσα στις χώρες καινοτομίας.
Ημερησία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑