Πρωταθλητές στην κερδοσκοπία τα ανθοπωλεία, κομμωτήρια, συνεργεία αυτοκινήτων και καταστήματα ηλεκτρικών

image

Με μία μικρή παράφραση του «Λεφτά Υπάρχουν» και Περιθώρια Κέρδους υπάρχουν και μάλιστα σε κάποιους κλάδους φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Η ψαλίδα τιμών ανάμεσα στη χονδρική και τη λιανική μπορεί να ξεκινά από μερικές ποσοστιαίες μονάδες και να σκαρφαλώνει ακόμη και στο 2.000%. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι εάν το αγαθό συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με πολυτέλεια ή το κάλος τότε με μαθηματική ακρίβεια τα περιθώρια κέρδους των καταστημάτων που το εμπορεύονται είναι τετραψήφιο ποσοστό.

Βασική επιχειρηματολογία δε που χρησιμοποιούν οι έμποροι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είναι η παροχή προστιθέμενης αξίας υπηρεσιών ή το καλό είναι πάντα το ακριβότερο. Πρωταθλητές στο όργιο της κερδοσκοπίας αναδεικνύονται τα ανθοπωλεία και ακολουθούν τα κομμωτήρια, τα συνεργεία αυτοκινήτων και τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.
Τα ανθοπωλεία

Ξεκινώντας λοιπόν με τους «πρωταθλητές» τα «κομμένα» χρυσάνθεμα σε ένα φυτώριο κοστίζουν 4 ευρώ το μπουκέτο των 10 τεμαχίων για να καταλήξουν στο ανθοπωλείο στα 6 ευρώ (50% άνοδο). Αντίστοιχα ένα μπουκέτο ντάλιες πωλείται 6 ευρώ στο φυτώριο και ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει έως και 66,67% ακριβότερα σε ένα ανθοπωλείο(10 ευρώ).Εάν τώρα μιλάμε για ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα στο ανθοπωλείο η τιμή του μπορεί να φτάνει έως και 10 ευρώ.Στην περίπτωση που καταναλωτής την αγοράσει από κάποιο πρωτοκλασάτο κατάστημα τότε μπορεί να καταβάλλει ακόμη και 200 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής που συνήθως είναι δωρεάν ξεπερνά τα 150 ευρώ). Δηλαδή ποσοστό κέρδους 2.000%.
Τα κομμωτήρια

Καπέλο έως και 600% πληρώνουν οι πελάτες των κομμωτηρίων. Απίστευτο και όμως αληθινό με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις βαφές μαλλιών, οι οποίες σε ένα κατάστημα χονδρικής, απ’ όπου προμηθεύονται τα κομμωτήρια, κοστίζουν περί τα 7 ευρώ. Το βάψιμο των μαλλιών όμως από την άλλη κοστίζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 50 ευρώ (614% καπέλο).
Συνεργείο αυτοκινήτων

«Καπέλο στο καπέλο» βάζουν και τα συνεργεία αυτοκινήτων. Ενα φίλτρο καμπίνας αυτοκινήτου κοστίζει στη χονδρική κατά μέσο όρο 7 ευρώ, ενώ αν είναι γνήσιο η τιμή του μπορεί να φθάνει και τα 30 ευρώ. Η τελική τιμή που πληρώνει ο πελάτης στην ανταλλακτικό εμπορίου είναι 12 ευρώ (100%) ή 42 ευρώ στο γνήσιο (90%). Άλλο παράδειγμα είναι μία εξάτμιση αυτοκινήτου που στην χονδρική αποτιμάται 65 ευρώ ενώ ο καταναλωτής πληρώνει για την τοποθέτηση και την εργασία 150 ευρώ (130%).
reporter.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑