Ευρωπαϊκό δίκτυο για τα μνημεία

image

Με τον χαιρετισμό της γ.γ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και την ομιλία της Ελενας Κουντούρη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΕΑΜ), ξεκίνησε η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα το ευρωπαϊκό δίκτυο CARARE: «Αναδεικνύοντας αρχαιολογικά μνημεία και ιστορικά κτίρια στη Europeana. Θεωρία και βέλτιστες πρακτικές στην τεκμηρίωση και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος».

Η κ. Μενδώνη τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Γ. Γ. Πολιτισμού υλοποιούν πολυάριθμες δράσεις ως προς την ψηφιοποίηση και διάθεση αυτού του πολιτιστικού περιεχομένου.

Κυρίως, όμως, στάθηκε σε δύο «εξαιρετικά κρίσιμα έργα» τα οποία λειτουργούν, όπως είπε, ως συνεκτικοί κρίκοι των πράξεων ψηφιοποίησης στον τομέα του πολιτισμού: στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο και στο έργο που υλοποιεί η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων, με πολύπλευρα πλεονεκτήματα όχι μόνο για το σύνολο των υπηρεσιών της Γ. Γ. Πολιτισμού, αλλά και για το ευρύ κοινό μέσω του παγκόσμιου ιστού.

Το έργο CARARE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής ευρωπαϊκής βιβλιοθήκης Europeana.
Εθνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑