Η Βρετανία αυτοδυσφημείται για να αποφύγει μετανάστες

image

Εκστρατεία αρνητικής διαφήμισης κατά της Βρετανίας στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία φέρεται να εξετάζει η ίδια η βρετανική κυβέρνηση, ώστε να αποθαρρυνθούν οι κάτοικοι αυτών των δύο χωρών που σχεδιάζουν να μετοικήσουν στη Βρετανία.

Με το τέλος του 2013 αίρονται οι προσωρινοί περιορισμοί που είχε επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση στη έλευση στη χώρα Βουλγάρων και Ρουμάνων, μετά την ένταξη των δύο βαλκανικών κρατών στην ΕΕ το 2007.

Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών έχει αποφύγει να δώσει εκτίμηση των πολιτών των δύο χωρών που αναμένεται να αναζητήσουν κατοικία και εργασία στη Βρετανία. Ωστόσο το παράδειγμα των Πολωνών που αφίχθηκαν στη Βρετανία κατά εκατοντάδες χιλιάδες μετά την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ το 2004 ανησυχεί την κυβέρνηση.

Πληροφορίες του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι στη διαφημιστική εκστρατεία εφόσον υλοποιηθεί θα τονίζονται τα αρνητικά της ζωής στη Βρετανία, όπως η σφιχτή τα τελευταία χρόνια αγορά εργασίας και οι συχνές βροχοπτώσεις, καθώς και τα θετικά της ζωής στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Πηγή: skai.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑