Χρειάζονται 4 χρόνια για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα, Ισπανία, λέει η Μέρκελ

image
Η Γερμανίδα καγκελάριος στο Νταβός

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας στην Ισπανία να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να αποφύγει την πολιτική αστάθεια, ώσπου οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να επιτρέψουν μια μείωση της ανεργίας.

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: αν το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι από 50-60% στους νέους, ή στην Πορτογαλία, ή την Ελλάδα, ίσως ευθύνη μας είναι να λάβουμε μέτρα για τη δημιουργία προσωρινών θέσεων εργασίας», μέχρι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να φέρουν τα αποτελέσματά τους, πρότεινε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην ομιλία της.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της Γερμανίας στον τομέα αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε «2 έως 3 χρόνια ή και 4» πριν αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποδώσουν καρπούς στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόζονται, πρόσθεσε. «Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τη διορία αυτή με τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της πολιτικής κατάστασης που απειλεί να δημιουργήσει μια νέα αστάθεια», εξήγησε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των προσπαθειών για τη μείωση των ελλειμμάτων, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑