Παρίσι: Μαζική διαδήλωση κατά του νομοσχέδιου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων

image

Με μουσική συναυλία κάτω από τον Πύργο του Άιφελ τελείωσε η μεγάλη διαδήλωση όσων αντιτίθενται στον γάμο των ομοφυλόφιλων.

Ύστερα από τέσσερις και πλέον ώρες πορείας, τα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, συγκεντρώθηκαν στον ελεύθερο χώρο πίσω από τον Πύργο του Άιφελ.

Οι τρεις διαφορετικές πορείες εξελίχθηκαν χωρίς επεισόδια, η δε βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία. Σύμφωνα με τους οργανωτές, στο Παρίσι διαδήλωσαν γύρω στα 800.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 350.000.

Η ομάδα «Διαδήλωση για όλους» που ανέλαβε την πρωτοβουλία της οργάνωσης, είχε δηλώσει ότι θα ήταν ικανοποιητικό αν κατέβαιναν στους δρόμους 200.000 άτομα. Η ικανοποίηση επομένως είναι ξεκάθαρη και περιμένουν κάποια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία πρόκειται να φέρει το νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

Με διαφορετικές αφετηρίες στις πορείες τους, συμμετείχε και η δεξιά του κόμματος UMP με επικεφαλής τον Ζαν Φρανσουά Κοπέ αλλά όχι τον Φρανσουά Φιγιόν.

Στους δρόμους δεν κατέβηκε η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής όμως της πορείας του Εθνικού Μετώπου βρέθηκε η ανηψιά της η νεαρή βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Συμμετοχή στη διαδήλωση είχε και η Καθολική Εκκλησία, καθώς και ομάδα καθολικών φονταμενταλιστών.

Το σημείο της νομοθεσίας το οποίο αρνείται να αποδεχθεί η πλειοψηφία των διαδηλωτών, είναι η διαφοροποίηση της έννοιας της γονικής σχέσης στην οικογένεια.

Για να μπορέσουν να αναγνωρισθούν τα ίδια δικαιώματα στα φορολογικά, τα κληρονομικά, αλλά και στην κηδεμονία των παιδιών σε άτομα του ιδίου φύλου, το σχέδιο νόμου προτείνει την κατάργηση των όρων μητέρα και πατέρας και τη χρήση «γονιός 1 και γονιός 2».

Η ιδέα δεν φαίνεται να περνάει ακόμα και σε ενώσεις ομοφυλόφιλων που συμμετείχαν στη διαδήλωση, θεωρώντας ότι είναι θεμελιώδες για τα παιδιά η διατήρηση της γονικής σχέσης «μάνα- πατέρα».

Ζητούν να διερευνηθεί άλλη λύση νομοθετικά για την ένωση δύο ατόμων του ιδίου φύλου, μέσω συζυγικής σχέσης.

Πηγή: Καθημερινή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑