Δανειολήπτρια πέτυχε «κούρεμα» χρέους κατά 64%

Γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων πετυχαίνοντας ρύθμιση δανείου που είχε λάβει από τέσσερις τράπεζες, με «κούρεμα» ύψους 49.200 ευρώ.

image

Με την υπ’ αριθμόν 353/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η δανειολήπτρια, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πέτυχε να της διαγραφεί το χρέος της, κατά 64%.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτρια, άγαμο χωρίς παιδιά, εργαζόμενη, ως ιατρός παιδίατρος-νεογνολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Το μοναδικό της εισόδημα είναι ο μηνιαίος μισθός που λαμβάνει μαζί με υπερωρίες και εφημερίες 1301,29 ευρώ, άλλη πηγή εισοδήματος δεν διαθέτει εκτός από ένα αυτοκίνητο 1398 cc (2008), αξίας περίπου 2.500 ευρώ και αναγκαίου μέσου για τις μετακινήσεις της.
Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε τέσσερις τράπεζες, με εννέα τραπεζικά προϊόντα (κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) είτε ως οφειλέτρια είτε ως εγγυήτρια, συνολικού χρέους 76.910,52 ευρώ και παρουσίασε αδυναμία πληρωμής του χρέους της με αποτέλεσμα να ζητήσει να ενταχθεί στο Ν.3869/2010 προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές της
Με την τόσο απόφασή του το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε να ρυθμίσει το χρέος της δανειολήπτριας, για τέσσερα χρόνια (48 δόσεις), καλώντας την να καταβάλλει συνολικού μηνιαίας δόσης 350 ευρώ το οποίο θα πληρώνεται αναλογικά του χρέους εκάστης δηλ. καλείται η δανειολήπτρια να πληρώσει μόνο 27.800 ευρώ, το υπόλοιπο χρέος της διαγράφεται.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει ότι νοιώθει δικαιωμένη τόσο από το Νόμο 3869/2010, αλλά και από τους δικαστές της Κρήτης, «που στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την κρίση καταναλωτές, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς και τις αιτιολογίες των αντιδίκων τραπεζών».

Πηγή: Εθνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑