«Βουτιά» στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων – Σε χαμηλά 4 ετών

image
Λαγόμανδρα Beach Hotel

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago για το μήνα Ιανουάριο, οι ξενοδοχειακές τιμές στη χώρα μας βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2013 η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα € 72. Ο ακριβότερος μήνας της Ελλάδας των τελευταίων χρόνων ήταν ο Αύγουστος του 2009 με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα € 132.

Το ίδιο σκηνικό και στην Ρουμανία με τον Ιανουάριο του νέου έτους να είναι ο φθηνότερος των τελευταίων τεσσάρων χρόνων για τη χώρα με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα € 61, ενώ ο ακριβότερος μήνας της Ρουμανίας ήταν ο Σεπτέμβριος του 2009 με μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα € 92.

Τη λίστα των χωρών με τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων ετών συμπληρώνει η Πολωνία με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα € 59, ενώ η υψηλότερη τιμή της χώρας για τα τελευταία 4 χρόνια καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2012 και κυμαινόταν στα € 132.

Ο πρώτος μήνας του έτους βρίσκει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Κύπρο στα € 76. Η χαμηλότερη τιμή ωστόσο των τελευταίων χρόνων στο νησί της Αφροδίτης καταγράφηκε το Δεκέμβριο του 2010 και κυμαινόταν στα € 72, ενώ η υψηλότερη τιμή διανυκτέρευσης καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2011 και άγγιξε τα € 146.

Στη Μεγάλη Βρετανία το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είναι της τάξεως του 7% (μέση τιμή διανυκτέρευσης στα € 125, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 κυμαινόταν στα € 134).

Στην Πορτογαλία παρατηρείται μείωση κατά 6% και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς στα € 76 (€ 81 ανά διανυκτέρευση τον Ιανουάριο του 2012).

Στο 6% το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 και Ιταλία και με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα € 104 (€ 111 τιμή δίκλινου δωματίου για τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους).

Πηγή: reporter.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑