ΤΟ «ΔΙΛΗΜΜΑ» ΕΘΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Με έξοδο από την ΕΕ απειλεί η Βρετανία

Σαφές μήνυμα προς τους εταίρους στην ΕΕ στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, τονίζοντας ότι αν επιθυμούν να παραμείνει η χώρα του μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, ο θεσμός της ΕΕ πρέπει να αλλάξει…

image

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Βρετανός υπουργός ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν η Βρετανία θα είναι μέλος της ΕΕ σε δέκα χρόνια και απάντησε: «Ελπίζω πραγματικά ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά για να μείνουμε στην ΕΕ, η Ενωση πρέπει να αλλάξει».
«Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ απογοητευμένος από την ΕΕ και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πάρα πολλά πράγματα αποφασίζονται πολύ μακριά (από αυτούς), στις Βρυξέλλες. Οι πολίτες μας διερωτώνται αν η Ευρώπη λύνει πραγματικά τα πιο άμεσα προβλήματά τους και μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να τους εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο», πρόσθεσε.
«Εμείς θέλουμε η ΕΕ να κάνει περισσότερα σε ορισμένους τομείς όπως η εσωτερική αγορά, η πληροφορική, η ενέργεια, το ελεύθερο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλα μέρη του κόσμου. Έχουμε ιδέες για η ΕΕ και είναι απογοητευτικό το ότι δεν εφαρμόζονται», σημειώνει ο υπουργός.
Επίσης, επαναβεβαίωσε με σαφήνεια ότι καμία «κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχει δεν θα θελήσει ποτέ να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε στην έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel στο Διαδίκτυο ότι ελπίζει «σε μια ευρύτερη και βελτιωμένη ΕΕ των 27, μαζί με την Βρετανία». «Η Γερμανία εύχεται η Βρετανία να παραμείνει ένας εποικοδομητικός και ενεργός εταίρος στην ΕΕ», σημείωσε.

Πηγή: Έθνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑