«Συναγερμός» από επιδρομές λύκων στην ρωσική Γιακουτία

image
H μείωση του πληθυσμού των λαγών στις ορεινές δασικές εκτάσεις οδήγησε τα πεινασμένα κοπάδια των λύκων σε αναγκαστική μετανάστευση.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει περιέλθει η Δημοκρατία των Σαχά (Γιακουτία) της βορειοανατολικής Ρωσίας από την εισβολή σε κατοικημένες περιοχές μεγάλου αριθμού λύκων, οι οποίοι επιτίθενται σε κοπάδια τάρανδων.

Η επαρχία ετοιμάζεται για μία τρίμηνη «μάχη» των κυνηγών της με τους λύκους από τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Οι πλέον επιτυχημένοι στην αποστολή τους ανάμεσα στους κυνηγούς θα λάβουν μάλιστα και χρηματική επιβράβευση ύψους 100.000 ρουβλίων.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η μείωση του πληθυσμού των λαγών στις ορεινές δασικές εκτάσεις οδήγησε τα πεινασμένα κοπάδια των λύκων σε αναγκαστική μετανάστευση.

Η μετακίνηση των λύκων από την πυκνή δασική βλάστηση και τα ορεινά στα βοσκοτόπια των ταράνδων δεν έχει συνοδευθεί ωστόσο από επιθέσεις σε ανθρώπους.

Το κυνήγι του λύκου επιτρέπεται πλέον και τους 12 μήνες του χρόνου, με στόχο τη μείωση του πληθυσμού του στα 500 άτομα, ενώ σήμερα αγγίζει τα 3.500.

Τα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σάχα Γιεγκόρ Μπορίσοφ, ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων από κατοίκους χωριών στα ορεινά της ομόσπονδης δημοκρατίας.

Η οικονομική ζημία από την απώλεια των ταράνδων για τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής ξεπέρασε τα 3,5 εκατ. ευρώ μέσα στο 2012.

πηγή: Ναυτεμπορικη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑