ΚτΚ: Με νοθευμένα καύσιμα το 20% των πρατηρίων το 2011

image

Το 21% των δειγμάτων καυσίμου που συλλέχθηκαν κατά το 2011 ήταν νοθευμένα, έναντι ποσοστού της τάξης του 9,37% το 2009, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της νόθευσης καυσίμων περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας προς τους δανειστές της, καθώς τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από τη δράση παράνομων κυκλωμάτων είναι ανυπολόγιστη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν και διατίθενται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, κατά το 2011 εξετάσθηκαν 2.600 δείγματα καυσίμου, εκ των οποίων το 21% αποδείχθηκε νοθευμένο.

Η μεγαλύτερη νοθεία παρατηρήθηκε στο πετρέλαιο κίνησης (29% εκ των 1.500 δειγμάτων). Στην απλή αμόλυβδη εντοπίσθηκαν κρούσματα νοθείας σε ποσοστό 15% των διενεργηθέντων ελέγχων, ενώ νοθεία διαπιστώθηκε στο 20% των ελέγχων στη βενζίνη σούπερ.

Σημειώνεται πως το ποσοστό κρουσμάτων βρισκόταν στο αισθητά μικρότερο 9,36% το 2009, ανερχόμενο στο 17% το 2010, προτού σκαρφαλώσει στο 21% το 2011.

πηγή: skai.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑