Βρούτσης: Προτεραιότητες η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας

image

Προτεραιότητές μας είναι η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζοντας το 2013 ως έτος νοικοκυρέματος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους έως 29 ετών σε τομείς όπως ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα και ο αγροτικός τομέας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος αναμένεται αύξηση του τουρισμού κατά 20%, που μεταφράζεται σε 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν αδικίες κατά τις περσινές περικοπές σχετικά με τις διπλές κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος.

Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η υπαγωγή ή όχι και των υπόλοιπων ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, που θα λειτουργεί με όρους βιωσιμότητας, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού για τα εφάπαξ -στη βάση ισορροπίας εισφορών-παροχών- θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Στις 22 χιλιάδες ανέρχονται οι παραβατικές συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Τo 10% των 4,5 εκατ. ασφαλισμένων στο ΙΚΑ δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ σημείωσε.

Ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα υπάρξουν οι λεπτομέρειες του τρόπου απογραφής για χήρους και χήρες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας και σε αυτό το θέμα με πολλούς χήρους, χήρες ή άγαμες θυγατέρες να τελούν γάμο και να μην τον δηλώνουν.

πηγή: skai.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑