Η Τούμπα και το νέο γήπεδο

image

Ο Ιβάν Σαββίδης φέρνει ξανά στο προσκήνιο την προοπτική ενός νέου γηπέδου στον χώρο που έχει συνδεθεί με το όνομα του ΠΑΟΚ. Αγωνία (και ελπίδα) για την Τούμπα ενόψει της μελέτης-Γκοντσάρεβα.

Επιμέλεια: Κώστας Πετρωτός
Δημοσίευση: 08:39, 14-10-2012

Ενα από τα θέματα που απασχόλησαν τον Ιβάν Σαββίδη την Παρασκευή ήταν αυτό του νέου γηπέδου, με τον ίδιο να αποκαλύπτει μάλιστα το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας ότι έδωσε εντολή στην Μαρία Γκοντσάρεβα να ξεκινήσει  μία μελέτη σε ό,τι αφορά στην ανακατασκευή της Τούμπας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται το συγκεκριμένο θέμα. Και παλιότερα είχε απασχολήσει και μάλιστα ο Γιάννης Γούμενος είχε προχωρήσει ένα project μέσω της εταιρίας Dimand. Είχε γίνει και μακέτα για το νέο στάδιο το οποίο θα είχε 33.000 θέσεις, 20.000 τ.μ. για εμπορικούς χώρους και θα ήταν φτιαγμένο στα πρότυπα του «Καραισκάκης».

Δεν «έτρεξε» όμως το ζήτημα και μετά με αυτό είχε ασχοληθεί ο Α.Σ. με την σύσταση μιας επιτροπής γηπέδου, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΠΑΕ, επί διοίκησης Ζαγοράκη (συγκεκριμένα ο Γιάννης Παπαδόπουλος). Είχε κληθεί μάλιστα και εκπρόσωπος της Dimand, o oποίος είχε τονίσει πως θα μπορούσε να γίνει ακόμη και γήπεδο χωρητικότητας 38.000 θέσεων στην Τούμπα αν γινόταν υπερύψωση της Θύρας 4.

Σε εκείνη την συνάντηση το ΜΕ.Λ.ΒΑ (ο φορέας Μέτωπο Λαϊκής Βάσης) είχε παρουσιάσει πλάνο κατασκευής γηπέδου στην Τούμπα με 45.000 θέσεις, βασισμένο στα πρότυπα του «Αμστερνταμ Αρίνα». Για να γινόταν αυτό έπρεπε να κατέβαινε πιο κάτω το επίπεδο της επιφάνειας , κάτι όμως που είχε μεγάλο κόστος και έτσι δεν προχώρησε ξανά το θέμα. Θέμα λίφτινγκ της Τούμπας με κόστος 10-15 εκ. ευρώ είχε συζητηθεί επιδερμικά και από συνεργάτες του Ζαγοράκη στην τελευταία περίοδο διοίκησης του.

Μέσα σ’ όλα υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πώς δεν θα μπορούσε να γίνει νέο γήπεδο στον χώρο της Τούμπας είτε γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία θα άναβε «κόκκινο», είτε γιατί βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. 

Όπως προκύπτει, λοιπόν, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε μία εμπεριστατωμένη μελέτη για την Τούμπα. Πλέον, οι φίλοι της ομάδας βασίζουν την ελπίδα τους στην μελέτη που θα κάνει η Μαρία Γκοντσάρεβα κατ’ εντολή Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να γίνει (αν μπορεί) στην Τούμπα,  κάτι που αποτελεί και επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας τους.

Πηγή:  sport24.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑