Η ανταπόκριση της γυναίκας

zevgari-sto-krevatiΗ σεξουαλική διέγερση της γυναίκας προξενεί αλλαγές σε πολλά σημεία του κορμιού της. Οι κτύποι της καρδιάς γίνονται πιο γοργοί, η ανάσα πιο γρήγορη και κοφτή, τα χείλη ρόδινα. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται, οι θηλές ανορθώνονται. Οσο ανεβαίνει το θερμόμετρο της διέγερσης, στο δέρμα εμφανίζονται κοκκινίλες. Αρχίζει να ιδρώνει και τα στήθη διογκώνονται από την υπεραιμία.

Η ολισθηρότητα του κόλπου

Η ερωτική διέγερση δεν είναι ορμονική, καθώς συμβαίνει και σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Η πρώτη αντίδραση της γυναίκας -στα πρώτα δέκα με τριάντα δευτερόλεπτα του ερωτικού ερεθισμού, ο οποίος προκαλείται κυρίως με τα χάδια- είναι η λίπανση του κόλπου από τα κολπικά υγρά που εκκρίνουν τα τοιχώματά του. Το πιο ευαίσθητο σεξουαλικό όργανο της γυναίκας, η κλειτορίδα, αργεί σχετικά να φτάσει σε στύση. Οσο φουντώνει η ερωτική επιθυμία, ο κόλπος υγραίνεται περισσότερο διευκολύνοντας τη διείσδυση του πέους. Τα ερωτικά υγρά, που εκκρίνονται συχνά σε αφθονία παρά την απουσία αδένων στα κολπικά τοιχώματα, είναι πιθανόν να προέρχονται από την υπερβολική ροή αίματος που συμπίπτει με την εκδήλωση του σεξουαλικού πόθου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί άλλη εξήγηση για την προέλευσή τους. Πρέπει επίσης να πούμε πως η ερωτική διέγερση δεν είναι ορμονική, καθώς συμβαίνει και σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Η διέγερση της κλειτορίδας

Η μόνη άμεση διέγερση προκαλείται με το άγγιγμα, όταν τη χαϊδεύουν τα δάχτυλα, τα χείλη ή το πέος σε στύση.

Ο ρυθμός ανταπόκρισης της κλειτορίδας στο ερωτικό παιχνίδι εξαρτάται από το αν τα σεξουαλικά ερεθίσματα που δέχεται είναι άμεσα ή έμμεσα. Αντιδρά πιο γρήγορα στα άμεσα, αυτά που επικεντρώνονται στο στέλεχος ή τη βάλανό της. Τα έμμεσα, τα οποία περιλαμβάνουν χάδια και σε άλλες ερωτογενείς περιοχές, όπως οι μαστοί και ο κόλπος, φέρνουν αποτέλεσμα με κάποια καθυστέρηση. Η μόνη άμεση διέγερση προκαλείται με το άγγιγμα, όταν τη χαϊδεύουν τα δάχτυλα, τα χείλη ή το πέος σε στύση. Εξαιτίας της θέσης της η κλειτορίδα δεν ερεθίζεται άμεσα κατά τη συνουσία, γι’ αυτό συχνά δεν αρκούν μόνο οι κινήσεις του πέους για να την οδηγήσουν σε οργασμό. Ωστόσο, ο έμμεσος ερεθισμός της επιτυγχάνεται και τελικά διεγείρεται και τραβιέται μέσα στο κάλυμμά της, ιδιαίτερα όταν τις παλινδρομικές κινήσεις του πέους συνοδεύουν χάδια στο στήθος και τον κόλπο.

Αλλαγές στον κόλπο

Πριν από τον οργασμό ο κόλπος διαστέλλεται τόσο, ώστε τα τοιχώματά του λεπταίνουν και όλες οι πτυχές του τεντώνονται.

Καθώς αυξάνεται η διέγερση, το σχήμα του κόλπου μεταβάλλεται για να υποδεχτεί το πέος. Το επάνω τμήμα του διευρύνεται και επιμηκύνεται. Στην πολύ έντονη διέγερση η διαστολή είναι μεγαλύτερη. Ο τράχηλος και η μήτρα τραβιούνται πίσω και προς τα επάνω μέσα στην πύελο, προκαλώντας μεγαλύτερη διεύρυνση στο άνω τμήμα του κόλπου. Ταυτόχρονα μάλιστα αλλάζει και το χρώμα των κολπικών τοιχωμάτων και από βαθύ ροζ γίνεται σταδιακά, με την εισροή αίματος, σκούρο βυσσινί. Πριν από τον οργασμό ο κόλπος διαστέλλεται τόσο, ώστε τα τοιχώματά του λεπταίνουν και όλες οι πτυχές του τεντώνονται. Στη φάση της ανόδου, το εξωτερικό τριτημόριο του κόλπου διογκώνεται από την εισροή αίματος και το κάτω τριτημόριο στενεύει τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο. Περισσότερο αίμα φτάνει επίσης στα διογκωμένα μεγάλα και μικρά χείλη του αιδοίου, που ανοίγουν, ανορθώνονται και γυρίζουν προς τα έξω.

original posted on health.in.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑